De bestelling kon niet worden verzonden.
De bestelling is succesvol verzonden.
#buschjaeger
Efficiënt met energie omgaan
We gebruiken dagelijks energie voor veel verschillende dingen zoals koken, bakken, verlichting, elektrisch tandenpoetsen en het stand-by zetten van apparaten. Hoewel energie in Nederland altijd beschikbaar is, moeten we ons realiseren dat de capaciteit van ons elektriciteitsnetwerk niet onbeperkt is. De groeiende vraag naar elektriciteit, mede door de toename van elektrische voertuigen en warmtepompen, zet ons netwerk onder druk. Het is daarom cruciaal om efficiënt om te gaan met energie, niet alleen om kosten te besparen, maar ook om overbelasting van het net te voorkomen.
Door bewust om te gaan met ons energieverbruik kunnen we bijdragen aan een stabielere en betrouwbaardere energievoorziening. Dit betekent dat we onze consumptie moeten spreiden en piekbelasting zoveel mogelijk moeten vermijden. Efficiënt energieverbruik draagt bij aan een betere benutting van de bestaande netcapaciteit en voorkomt de noodzaak voor dure uitbreidingen van het elektriciteitsnet.
Redenen genoeg om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan en de juiste maatregelen te treffen. We laten graag zien welke energiebesparende producten we hiervoor in huis hebben om zowel uw energieverbruik te optimaliseren als de druk op het elektriciteitsnet te verlichten.
In het bedrijfsleven en commerciële gebouwen is energiemanagement altijd al een belangrijk thema geweest. Elk krap aanbod en elke prijsstijging hebben hier verstrekkende gevolgen. Simpelweg omdat bedrijven op veel grotere schaal energie verbruiken dan particuliere huishoudens. Om meer omzet en groei te behalen, is een juiste aanpak in deze sector dan ook van doorslaggevend belang. Verantwoordelijken denken daarom al ver vooruit. En investeringen in technologieën die helpen om efficiënter met energie om te gaan, worden steeds belangrijker. Ook binnen particuliere huishoudens wordt al langere tijd over deze kwesties nagedacht.
Energielabels laten zien hoe energiezuinig een woning is. Zo verbruikt een woning met energielabel G tot wel 50% meer gas en 15 tot 25% meer stroom dan een woning met energielabel A.
Het hart van modern energiebeheer
Hernieuwbare energie
Om op lange termijn onafhankelijk te zijn van externe energiebronnen, moeten we zelf energie op gaan wekken. In de eerste helft van 2023 was het aandeel hernieuwbare elektriciteit 49,6%, waarvan zonnepanelen goed waren voor 18,9%. Richting 2030 moet het aandeel hernieuwbare elektriciteit uitkomen op 70%. Daarbij is het belangrijk om zoveel mogelijk opgewekte elektriciteit in het eigen huishouden te verbruiken. En daarbij ook rekening te houden met toekomstig verbruik. Zijn er bijvoorbeeld plannen om het verwarmingssysteem te vervangen door een warmtepomp? Of staat er binnenkort een elektrische auto voor de deur?
En dat niet alleen: het hele systeem voor de energievoorziening kan met één app worden beheerd. De laadstatus, het energieoverschot, de totale opbrengst van het hernieuwbare energiesysteem, de systeemstatus en nog veel meer functies zijn in één oogopslag te zien.
Verwarmingsbron van de toekomst
Warmtepomp
Warmtepompen maken een perfecte integratie in slim energiebeheer mogelijk. Ze gebruiken opgewekte elektriciteit om energie-overschotten efficiënt om te zetten in warmte. Het vermogen kan automatisch worden begrensd als er een tekort is aan opgewekte elektriciteit. Een ander voordeel van warmtepompen is dat ze weinig onderhoud vergen. Warmtepompen kunnen daarnaast bijzonder goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Met een lage aanvoertemperatuur zorgt de warmtepomp voor een ideale verdeling van de energie in huis. In de zomer kan het zelfs voor verkoeling zorgen. En er is geen schoorsteen nodig om de warmtepomp te laten werken. Hierdoor zijn op langere termijn extra kosten te besparen.
Het hart van modern energiebeheer
Elektrische auto’s
Elektrische auto’s hebben duidelijk de toekomst. De subsidies van de overheid en de focus van fabrikanten zijn al tijden gericht op deze nieuwe technologie. Met de installatie van een laadpaal aan huis kun je bovendien de opgewekte energie van een hernieuwbare energiebron gericht gebruiken voor het opladen van de auto. De laadpaal communiceert namelijk met het slimme energiebeheersysteem en laadt op basis van het energieoverschot op wanneer dat nodig is. ABB en Busch-Jaeger bieden hierin zeer doordachte oplossingen waarmee op langere termijn geld te besparen is.
Energiebesparende producten
Smart Home-technologie voor thuis
- Ruimtetemperatuurregelaars en intelligente thermostaten zijn energiebesparende producten die zelfstandig de verwarming in de woning regelen. Eenmaal geprogrammeerd, optimaliseren ze het verbruik zonder dat bewoners het zelf elke keer moeten aanpassen.
- Bewegingsmelders reageren op de aanwezigheid van mensen en zorgen automatisch voor licht. Bij afwezigheid gaat het licht ook weer automatisch uit.
- Jaloeziesturing in combinatie met een weerstation zijn ook voorbeelden van energiebesparende producten. Deze producten zorgen ervoor dat ruimtes niet te warm worden in de zomer, terwijl ze in de winter juist voor wat extra zon en dus warmte zorgen.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn nog veel meer energiebesparende producten en duurzame oplossingen. Lees onze brochure
‘Slim de winter door’ en kom erachter met welke technologie je slim energie kunt besparen.